دسته بندی انواع سبک موسیقی و کنسرت
انواع سبک های موسیقیسبک یا ژانر یا گونه هرسه به ویژگیهای یک قطعه موسیقی از نظر دورهی زمانی، ریشههای منطقهای یا جغرافیایی، تکنیک اجرای قطعه، نوع سازهای استفاده شده در قطعه و ... گفته میشود. آنچه در ادامه میآید عبارتند از مهمترین سبک های موسیقی.
موسیقی کلاسیک
موسیقی کلاسیک موسیقی آکادمیک و دقیق است که میتوان گفت مادر تمام سبک های موسیقی بوده واکثر سبکهای به وجود آمده برگرفته از موسیقی کلاسیک هستند.
موسیقی باروک
باروک در لغت یعنی استادانه زینت دادن و یا ماهرانه درست کردن و موسیقی باروک بیانگر اشرافیت حکومتهای اروپایی بوده است. تفاوت اساسی موسیقی باروک نسبت به آثار موسیقی رنسانس تأکید بر ضرب است.
موسیقی امپرسیونیسم
موسیقی امپرسیونیسم به نوعی سبک موسیقی مدرن را به نمایش میگذارد. این سبک موسیقی در قرن ۱۹، آغاز حرکتی به سوی سوبژکتیویسم یا ذهنیت گرایی بود که تجربه ذهنی را اساس همه معیارها و قوانین میداند.
موسیقی مینیمال
اساس پیدایش موسیقی مینیمال تصمیم وقتی گروهی از موسیقیدانان تصمیم گرفتند به جای استفاده از پیچیدگی در فرمها و فرمولهای هارمونی و ملودی درساختههایشان به تولید موسیقی ساده روی بیاورند، موسیقی مینیمال یا کمینه گرا، بطور رسمی از دهه ۱۹۶۰ پا به عرصه موسیقی نهاد.
موسیقی پاپ
موسیقی پاپ که در دهه ۵۰ آغاز شد نوعی موسیقی غیرآکادمیک و مردم پسند است که از واژه people گرفته میشود و معمولاً در مقابل موسیقی کلاسیک و فولک قرار میگیرد.
سبک راک
سبک راک نوعی موسیقی ریتمیک است که به وسیله سازهای خاصی مثل گیتار الکتریک، گیتار باس، درام و ... اجرا میشود. در این سبک از نوعی ضرب یکنواخت با صدای بلند استفاده میشود.
سبک پانک راک
سبک پانک راک به نوعی زیر مجموعهی راک به شمار میآید. پیروان این سبک از اینکه روی صحنه جنگ و دعوا راه انداخته یا لخت شوند ابایی نداشته و این کارها را بخشی از حرکات نمایشی خود قلمداد میکنند.
سبک اپرا
اپرا یک نمونه بارز موسیقی کلاسیک است. اپرا ترکیبی از موسیقی، لباسهای خاص و یک داستان است که بر اساس آن داستان موسیقی و آواز شکل گرفته است.
موسیقی جاز
جاز یا جَز یکی از سبک های موسیقی است که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم از تشکلات سیاهپوستان آمریکا نشات گرفته است.
سبک بلوز
سبک بلوز سبکی آوازی و سازی است که ریشه آن به اجتماعات آفریقایی – آمریکایی در ایالات متحده باز میگردد.
موسیقی هیپ پاپ
موسیقی هیپ هاپ که در اوخر دهه ۸۰ تبدیل به بخش چشمگیری از فرهنگ پاپ روزگار خود شد، در اواسط دهه ۷۰ پا به عرصه موسیقی گذاشت.
سبک رپ
سبک موسیقی رپ که در دهه ۱۹۶۰ توسط سیاهپوستان آمریکایی در برانکس (واقع در نیویورک) به وجود آمد، نوعی سلاح مبارزه جوانان سیاه با تبعیضهای نژادی رایج در آن زمان بود و به دلیل بیان مشکلات زندگی در گِتوها (جایی برای زندگی مردمی که جزو اقلیت یک شهر به حساب میآیند) به موسیقی گتو نیز شهرت دارد.
سبک کانتری
کانتری، سبک موسیقی محلی در آمریکا است که به بیان سنتها و عواطف میپردازد. سبک کانتری، سبکی بسیار ساده است که در موضوع، ملودی و اشعار با موسیقی بلوز شباهت دارد.
موسیقی الکترونیک
موسیقی الکترونیک تلفیقی از ذوق و خلاقیت انسان و تکنولوژی است. این موسیقی به ما اجازه تولید صداهایی را میدهد که در موسیقی اکوستیک نمیتوان به آنها دست یافت.
سبک NewAge
موسیقی New Age یا عصر نو، سبکی در بین سبک های موسیقی است که تاکید بسیار زیادی بر بیان عواطف و احساسات درونی دارد و هدف آن مثبت اندیشی و آرامش روحی است.
موسیقی متال
موسیقی متال دارای ریتمی تند و آشفته است. در این موسیقی استفاده از داد و فریاد و صدای بلند سیستمهای پیشرفته صوتی مرسوم است.
سبک سنتی موسیقی ایرانی
تاریخ موسیقی سنتی ایرانی یا موسیقی اصیل ایرانی که با عنوان موسیقی کلاسیک ایرانی و موسیقی دستگاهی نیز شناخته میشود، به سالها پیش از میلاد مسیح باز میگردد.
راک ایرانی
موسیقی راک ایرانی، از اواخر دهه چهل خورشیدی پا به عرصه وجود گذاشت. این سبک موسیقی تلفیقی از راک کلاسیک با موسیقی سنتی ایران است.